Aarenlunds honung Aarenlunds honung är en skånsk naturprodukt utan tillsatser. Vår gårdsslungade honung får sin karaktär av den lokala skånska naturen vilket gör att den varierar i färg, konsistens och smak under året. Aarenlunds strävar efter att använda en så skonsam process som möjligt vid honungens framställning för att bevara så mycket som möjligt av honungens karakteristiska smak- och näringsegenskaper. Utmärkt till mat och dryck Hur använder du din honung? På smörgåsen? I teet? På flingorna? Eller kanske som allt fler: Till matlagningen eller bakningen? Egentligen är det bara smaken och fantasin som sätter gränsen för vad honung kan användas till. Bina hämtar nektar Blommorna producerar nektar för att locka till sig insekter, som genom sina besök, hjälper växterna att bli pollinerade. Biet suger med sin tunga upp nektarn och förvarar den i sin honungsblåsa. Nektarn omvandlas till honung genom att bina dels tillsätter enzymer och dels sänker vattenhalten genom avdunstning. Många bin hjälps tillsammans åt med omvandlingen, innan honungen kan lagras i vaxkakornas celler.
Rapshonung Den mest skånska av alla honungssorter! En vit honung med mild smak och fast konsistens. Det rimfrostliknande mönster som ibland kan ses i burkarna är inget fel utan ett bevis på den låga vattenhalten. Sommarhonung Detta är en mer aromatisk och krämigare honung. Lite mörkare i färgen och i denna honung kan oftast smaker från både lind och hallon urskiljas.
Honungssorter
000webhost logo